Better every day

Home » Behandelingen » Huidverbetering » Bindweefselmassage

Specialisatie Bindweefselmassage

Een belangrijk onderdeel van je huid is het bindweefsel. Als je ouder wordt gaat op sommige plaatsen het bindweefsel verkleven en ontstaan bovendien vaak rimpels. Ook de aanmaak van collageen en hyaluronzuur wordt minder. De bindweefselmassage pakt al deze problemen aan. Het is een intensieve massagetechniek die werkt tot in de diepere huidlagen. De huid krijgt een betere doorbloeding en het stimuleert het aanmaken van collageen en hyaluronzuur. Daardoor is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. De bindweefselmassage zorgt voor een duidelijk zichtbare huidverbetering, zoals een zichtbaar strakkere huid, een beter vochtvasthoudend vermogen en een stralende teint van de huid.

Met de Bindweefselmassage worden onder andere de volgende effecten bereikt:

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulatie van de doorbloeding van de huid
 • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
 • Verbetering van de opname van werkstoffen
 • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
 • Bevordering van de celdeling
 • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
 • Verbetering van de huidweerstand

Bindweefselmassage is goed toepasbaar bij huidveroudering, bij een vale, vermoeide of slecht doorbloede huid en bij littekenvorming. Door de massage in kuurverband toe te passen worden de werkzaamheid en de effectiviteit van de hannah producten vergroot. Met een kuur bindweefselmassage gedurende een aantal weken zal het resultaat aanzienlijk verbeteren en versnellen.

bindweefselmassage
cell-active-50-ml

Bindweefselmassage behandelingen

Klik op de behandeling voor meer informatie
Bindweefselmassage

De hannah Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek die werkt tot in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de zogenoemde mestcel in de lederhuid aangezet tot het afgeven van een aantal stoffen. Deze stoffen zetten aan tot weer een verhoogde aanmaak van collageen en hyaluronzuur. Ook krijgt de huid een betere doorbloeding. De unieke hannah bindweefselmassage zorgt voor een zichtbaar strakkere huid, een beter vochtvasthoudend vermogen en een stralende teint.

Tijdens de hannah Bindweefselmassagebehandeling zal de huid op een unieke en zeer intensieve manier worden gestimuleerd om zichzelf te gaan herstellen en een duurzame huidverbetering te verkrijgen.

De intensieve Bindweefselbehandeling bestaat uit:

 • Huidmeting met de hannah Skin Analyzer
 • Reiniging
 • Enzymatische peeling
 • Scrub plus op het decolleté
 • Onzuiverheden verwijderen
 • Stimuleren van de doorbloeding met Cell Active
 • De unieke hannah Bindweefselmassage
 • Intensief masker
 • Producten afgestemd op uw huid
 • Advies producten voor thuisgebruik
Bindweefselmassage met fruitzuur

Deze behandeling is de Bindweefselmassage uitgebreid met fruitzuur (Glycolics).

Wat is fruitzuur en wat doet het?

De hannah Glycolics zijn afkomstig van suikerriet en zijn stabiel. Tijdens een fruitzuurbehandeling wordt gewerkt met een hoge concentratie (30% of 70%). Voor thuisgebruik is er Glycolic Gel 6%. Fruitzuren of Glycolics maken de verhoornde buitenste laag van de huid dunner. Hierdoor is de huid ontvankelijker voor werkstoffen en vitaminen en is het gebruik van hannah producten effectiever. Ook wordt de zuurgraad hersteld en de poriën verfijnd. Maar het doet meer. Het werkt dieper in de huid dan bijvoorbeeld microdermabrasie. Fruitzuur komt tot in de tweede huidlaag. Hier activeert het de fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor de collageenproductie. Ook zorgt fruitzuur voor een betere aansluiting van de eerste en tweede huidlaag (opperhuid en lederhuid) en werkt het verstevigend op de haarvaatjes. Het stimuleert de doorbloeding en de aanmaak van hyaluronzuur wat de huid haar vochtbindend vermogen geeft.

Belangrijk: Doordat de hoornlaag dunner is geworden, is het dagelijks gebruik van een hoge UV-bescherming zoals hannah Juvi Protect absoluut noodzakelijk. Dit om pigmentvorming te voorkomen. Bij zonnig weer dient u vaker Juvi Protect aan te brengen, tot tenminste twee maanden na de laatste behandeling. Ook een zonvakantie, of het gebruik van een zonnebank, is de eerste vier weken af te raden. Daarnaast dient u gedurende twee weken geen andere agressieve behandelingen van de huid te ondergaan zoals harsen of peelen.

Om het risico op pigmentverschuivingen te voorkomen worden fruitzuurbehandelingen alleen tussen de maanden oktober en maart uitgevoerd.

Bindweefselmassage in kuurvorm

Bindweefselmassage is goed toepasbaar bij rustige acne, littekenvorming, huidveroudering of bij een vale, vermoeide of slecht doorbloede huid. Maar ook op de lichaamshuid is het toepasbaar bij cellulite. Het meeste effect heeft bindweefselmassage in kuurvorm.

Een kuur bestaat uit minimaal acht behandelingen: één behandeling per week gedurende acht achtereenvolgende weken.